Alkoholisisaldus: 30%
Koostis:
töödeldud alkohol, suhkur, Sorrento sidrunikoore ekstrakt
Esimesed sidrunipuud levisid Sorrento poolsaarel Maiori, Minori, Sorrento ja Massa Lubrense piirkonnas. Puuvilja kasutuselevõtt toimus aga kiiresti üle kogu ranniku, kuna tema omadused soodustasid skorbuudist ehk C-vitamiini puudusest paranemist. Amalfi meresõitjate jaoks oli sidruniviljade realiseerimine nende laevadel ülitähtis; seetõttu olid Amalfi Vabariigi otsusel sidruniviljad 11. sajandil laevapardal kohustuslikud. Kuna Amalfi sidrunipuu viljad sisaldasid palju C-vitamiini, oli aastatel 1400–1800 skorbuudi vastu võitlemisel tohutu nõudlus nende järele ning see ei piirdunud ainult Campania ja teiste Itaalia piirkondadega, vaid neid sooviti ka teistes riikides, eriti Põhja-Euroopas. Tänu põllumajanduseks vajaliku järskude ja vettpidavate muldade taastumisvõimele kasvasid sajandite jooksul mööda rannikut ka sidruniaiad suuremaks.
Liquori Santo Spiritos valitakse toorainet hoolikalt. See iidne alkohoolne jook saadakse Sorrento PGI– (Protected Geographical Indication)-sidrunikoorte leotamisel alkoholis. Sorrento sidruni mahl on madala happesusega ja selle koores on erakordselt kvaliteetsed eeterlikud õlid, mis annavad Lemoncellole täidluse ja aroomi. Pärast hoolikat töötlemist ja vähemalt ühte kuud laagerdamist saadakse intensiivse ja värskendava lõhnaga liköör, mis äratab emotsioone ja lummab oma autentsusega. Lemoncello Santo Spirito on tugeva aroomi ja intensiivse maitsega suurepärane jook nii aperitiivi kui digestiivina.